| --- |
| title: Deling |
| description: Del dine OpenCode-samtaler. |
| --- |
| |
| OpenCodes delingsfunksjon lar deg lage offentlige lenker til dine OpenCode-samtaler, slik at du kan samarbeide med lagkamerater eller få hjelp fra andre. |
|
|
| :::note |
| Delte samtaler er offentlig tilgængelige for alle med linken. |
| ::: |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Når du deler en samtale, OpenCode: |
|
|
| 1. Opreter en unik offentlig URL for sessionen din |
| 2. Synkroniserer samtaleloggen din til serverne våre |
| 3. Gør samtalen tilgængelig via den delbare lenken — `opncd.ai/s/<share-id>` |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| OpenCode støtter tre delingsmoduser som kontrollerer hvordan samtaler deles: |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Som standard bruger OpenCode manuell delingsmodus. Sessioner deles ikke automatisk, men du kan dele dem manuelt ved at bruge kommandoen `/share`: |
|
|
| ``` |
| /share |
| ``` |
|
|
| Dette vil generere en unik URL som vil bli kopiert til utklippstavlen din. |
|
|
| For at eksplisitt angi manuell modus i [konfigurasjonsfilen](/docs/config): |
|
|
| ```json title="opencode.json" |
| { |
| "$schema": "https://opencode.ai/config.json", |
| "share": "manual" |
| } |
| ``` |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Du kan aktivere automatisk deling for alle nye samtaler ved at sette alternativet `share` til `"auto"` i [konfigurasjonsfilen](/docs/config): |
|
|
| ```json title="opencode.json" |
| { |
| "$schema": "https://opencode.ai/config.json", |
| "share": "auto" |
| } |
| ``` |
|
|
| Med automatisk deling aktivert, vil hver nye samtale automatisk bli delt og en kobling vil bli generert. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Du kan deaktivere deling helt ved at sette alternativet `share` til `"disabled"` i [konfigurasjonsfilen](/docs/config): |
|
|
| ```json title="opencode.json" |
| { |
| "$schema": "https://opencode.ai/config.json", |
| "share": "disabled" |
| } |
| ``` |
|
|
| For at håndheve dette på tvers av teamet ditt for et gitt prosjekt, tilføj det til `opencode.json` i prosjektet ditt og tjek inn i Git. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Slik slutter du at dele en samtale og fjerner den fra offentlig tilgang: |
|
|
| ``` |
| /unshare |
| ``` |
|
|
| Dette vil fjerne delelinken og slette dataene knyttet til samtalen. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Det er et par ting du må huske på når du deler en samtale. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Delte samtaler forblir tilgængelige til du eksplisitt opphever deling av dem. Dette |
| inkluderer: |
|
|
| - Full samtalehistorikk |
| - Alle meldinger og svar |
| - Metadata for sessioner |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| - Del kun samtaler som ikke inneholder sensitiv informasjon. |
| - Se gjennom samtaleinnholdet før du deler. |
| - Opphev deling av samtaler når samarbeidet er fullført. |
| - Unngå at dele samtaler med proprietær kode eller konfidensielle data. |
| - For sensitive prosjekter, deaktiver deling helt. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| For bedriftsimplementeringer kan delingsfunksjonen være: |
|
|
| - **Deaktivert** helt for overholdelse av sikkerhet |
| - **Begrenset** til brugere som kun er autentisert gjennom SSO |
| - **Selvvert** på din egen infrastruktur |
|
|
| [Finn ut mer](/docs/enterprise) om brug av opencode i organisasjonen din. |
|
|