| --- |
| title: Deling |
| description: Del dine OpenCode-samtaler. |
| --- |
| |
| Delingsfunksjonen i OpenCode lar deg lage offentlige lenker til dine OpenCode-samtaler, slik at du kan samarbeide med lagkamerater eller få hjelp fra andre. |
|
|
| :::note |
| Delte samtaler er offentlig tilgjengelige for alle med linken. |
| ::: |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Når du deler en samtale, OpenCode: |
|
|
| 1. Oppretter en unik offentlig URL for økten din |
| 2. Synkroniserer samtaleloggen din til serverne våre |
| 3. Gjør samtalen tilgjengelig via den delbare lenken — `opncd.ai/s/<share-id>` |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| OpenCode støtter tre delingsmoduser som kontrollerer hvordan samtaler deles: |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Som standard bruker OpenCode manuell delingsmodus. Økter deles ikke automatisk, men du kan dele dem manuelt ved å bruke kommandoen `/share`: |
|
|
| ``` |
| /share |
| ``` |
|
|
| Dette vil generere en unik URL som vil bli kopiert til utklippstavlen din. |
|
|
| For å eksplisitt angi manuell modus i [konfigurasjonsfilen](/docs/config): |
|
|
| ```json title="opencode.json" |
| { |
| "$schema": "https://opencode.ai/config.json", |
| "share": "manual" |
| } |
| ``` |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Du kan aktivere automatisk deling for alle nye samtaler ved å sette alternativet `share` til `"auto"` i [konfigurasjonsfilen](/docs/config): |
|
|
| ```json title="opencode.json" |
| { |
| "$schema": "https://opencode.ai/config.json", |
| "share": "auto" |
| } |
| ``` |
|
|
| Med automatisk deling aktivert, vil hver nye samtale automatisk bli delt og en kobling vil bli generert. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Du kan deaktivere deling helt ved å sette alternativet `share` til `"disabled"` i [konfigurasjonsfilen](/docs/config): |
|
|
| ```json title="opencode.json" |
| { |
| "$schema": "https://opencode.ai/config.json", |
| "share": "disabled" |
| } |
| ``` |
|
|
| For å håndheve dette på tvers av teamet ditt for et gitt prosjekt, legg det til `opencode.json` i prosjektet ditt og sjekk det inn i Git. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Slik slutter du å dele en samtale og fjerner den fra offentlig tilgang: |
|
|
| ``` |
| /unshare |
| ``` |
|
|
| Dette vil fjerne delelinken og slette dataene knyttet til samtalen. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Det er et par ting du må huske på når du deler en samtale. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| Delte samtaler forblir tilgjengelige til du eksplisitt opphever deling av dem. Dette |
| inkluderer: |
|
|
| - Full samtalehistorikk |
| - Alle meldinger og svar |
| - Metadata for økter |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| - Del kun samtaler som ikke inneholder sensitiv informasjon. |
| - Se gjennom samtaleinnholdet før du deler. |
| - Opphev deling av samtaler når samarbeidet er fullført. |
| - Unngå å dele samtaler med proprietær kode eller konfidensielle data. |
| - For sensitive prosjekter, deaktiver deling helt. |
|
|
| --- |
| |
| |
|
|
| For bedriftsimplementeringer kan delingsfunksjonen være: |
|
|
| - **Deaktivert** helt for overholdelse av sikkerhet |
| - **Begrenset** til brukere som kun er autentisert gjennom SSO |
| - **Selv-hostet** på din egen infrastruktur |
|
|
| [Finn ut mer](/docs/enterprise) om bruk av opencode i organisasjonen din. |
|
|